Typen hallinta - miten tehdä tietoon perustuvia lannoituspäätöksiä?

Kasvien typen tarve vaihtelee vuosien ja lohkojen välillä samoin myös lohkon sisällä. Oikean lannoitemäärän käytöllä on suuri taloudellinen merkitys ja se on tärkeää myös ympäristön kannalta. Huolellisella lannoituksen suunnittelulla, kasvukauden mukaisella lannoituksen tarkentamisella ja täsmälevityksellä viljelijä voi maksimoida taloudellisen tuloksen ja typen käytön tehokkuuden. Näin vältytään kasvuston lakoutumiselta ja typpipäästöiltä ympäristöön. Tutustu alla oleviin Yaran sovelluksiin, jotka auttavat sinua tekemään oikeita päätöksiä ja optimoimaan typen käyttöä vuodesta toiseen.

Suunnittele

Suunnittele

Yaralla on yli 100 vuoden kokemus eri kasvien lannoituksesta niiden tarpeen mukaisesti. Yaran kokemus on apunasi etsitpä sitten lannoitusohjelmia tai sopivaa jaetun lannoituksen strategiaa tehostamaan peltojesi tuottavuutta.

Tutustu lannoitussuosituksiimme

Tarkenna

Tarkenna

Lannoittamalla kaikki lohkot samalla tavalla ei koskaan saa parasta mahdollista satotulosta. Jokainen lohko tarvitsee eri lannoituksen viljelykasvista riippuen. Jotta tietäisit, paljonko typpeä maasta on vapautunut voit seurata Yara tekemiä typpimittauksia nettisivuillamme, tehdä nolla- ja ylilannoitusruudut omalle pellollesi tai mitata typenottoa Yara N-Testerillä ja Atfarmin kuva-analyysillä tehdäksesi oikeat päätökset typen tarpeesta.

Lue lisää

Kohdista oikein

Sovella

Sinä tunnet parhaiten peltosi hyvin ja huonosti kasvavat osat. Uudella modernilla teknologialla on entistä helpompi kohdentaa ravinteet oikein kasvin tarpeen mukaan. Käyttämällä työkalujamme, kuten Yara N-Sensoria tai Atfarmia voit tarkentaa lannoituksen lohkon eri osissa.


Tutustu ratkaisuihimme