Tietosuoja

Tutustu Yara Suomen tietosuojakäytäntöön. Päivitetty 16.2.2024.

Yaran tietosuojaseloste


Tämä Yaran tietosuojaseloste (jäljempänä ”tietosuojaseloste”) koskee henkilötietoja, joita Yara Suomi Oy, Bertel Jungin aukio 9, 02600 Espoo   (jäljempänä ”me”) kerää ja käyttää, kun käytät tätä verkkosivustoa (jäljempänä ”verkkosivusto”) tai olet muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme jäljempänä kuvatun mukaisesti.

Yara Suomi Oy operoi verkkosivustoa ja on henkilötietojesi rekisterinpitäjä, kun käytät verkkosivustoa.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten Yara kerää, käyttää ja luovuttaa henkilötietoja, kun käytät verkkosivustoa ja olet muutoin vuorovaikutuksessa kanssamme jäljempänä kuvatun mukaisesti. Mikäli olemme vuorovaikutuksessa kanssasi muilla kuin jäljempänä kuvatuilla tavoilla, kerromme sinulle henkilötietojesi käytöstä kyseiseen vuorovaikutustilanteeseen liittyen. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä meihin: tietosuoja@yara.com.

Lisätietoa Yaran henkilötietojen käsittelystä on julkisessa Yaran tietosuojakäytännössä, joka koskee asiakkaiden, toimittajien ja liiketoimintakumppaneiden tietoja (Yara’s Privacy Policy for Customer, Supplier and Business Partner Data), ja joka muodostaa osan yritystä koskevista sitovista säännöistä (Yara’s Binding Corporate Rules).

1. Miten ja milloin keräämme henkilötietoja

Keräämme tietoja sinusta. kun käytät verkkosivustoa ja kun olet muuten vuorovaikutuksessa kanssamme, esimerkiksi jos olet Yaran asiakas tai toimittaja. Saamme tietojasi seuraavista lähteistä sen mukaan, miten olet vuorovaikutuksessa kanssamme:

1.    Verkkosivustoltamme tai mobiilisovelluksistamme: 
•    Keräämme henkilötietoja verkkosivustojemme tai mobiilisovellustemme kautta, esimerkiksi kun otat käyttöösi jonkin mobiilisovelluksemme, luot käyttäjäprofiilin tai käytät verkossa olevia laitteitamme. 
•    Lähtökohtaisesti voit käyttää verkkosivustoamme paljastamatta henkilöllisyyttäsi. Kun käyt verkkosivustolla tai olet muuten vuorovaikutuksessa kanssamme verkossa, keräämme evästeiden avulla tietoja tietokoneestasi sekä verkkosivustomme ja sovellustemme käytöstäsi. Käytämme näitä tietoja aggregoidulla tasolla sivuston käytön mittaamiseen, jotta voimme parantaa sivuston sisältöä. 
•    Keräämme henkilötietoja myös silloin, kun käytät mobiilisovelluksiamme tai otat meihin yhteyttä verkkosivuston tai sovelluksen kautta, esimerkiksi asiakaspalvelutarkoituksiin. Katso alla oleva evästeitä ja vastaavia teknologioita koskeva osio.

2.    Suoraan sinulta: 
•    Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta, kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme ja päätät toimittaa meille tiettyjä tietoja, esimerkiksi kun tilaat uutiskirjeen, kirjaudut johonkin verkkosivustoomme tai sovellukseemme, täytät jonkin sähköisen tai fyysisen lomakkeemme, ilmoittaudut osallistumaan webinaareihin tai tapahtumiin, teet ostoksen tai tilauksen tai lataat tietoja johonkin portaaleistamme. 
•    Saatamme kerätä henkilötietojasi myös silloin, kun saamme sinulta kyselyn (esimerkiksi asiakaspalveluun liittyen), kun käsittelemme tilauksiasi tai kun osallistut messuillemme tai tapahtumiimme. Huomaa, että meillä on lakisääteinen velvoite käsitellä tiettyjä tietoja (esimerkiksi tiettyjen ostojen yhteydessä), ja joskus meidän on pyydettävä sinua antamaan tiettyjä tietoja, jotta voimme solmia kanssasi sopimuksen ja panna sen täytäntöön.  
•    Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta myös silloin, kun toimit toimittajanamme, jotta voimme panna täytäntöön kanssasi solmitun sopimuksen ja jotta voimme hallinnoida toimittajasuhteita.
•    Toisinaan teemme verkkokyselyitä, jotta saamme paremman käsityksen käyttäjien, vierailijoiden, yhteyshenkilöiden, asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden tarpeista ja mieltymyksistä esimerkiksi mittaamalla asiakastyytyväisyyttä ja mittaamalla NPS-lukua. Ennen kyselyn tekemistä ilmoitamme sinulle, miten käytämme henkilötietojasi. Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista, ja mikäli sovellettava laki sitä edellyttää, pyydämme suostumuksesi tietojen käsittelyyn. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

3.    Konserniyhtiöiltämme, jakelijoilta, toimittajilta, liiketoimintakumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta: 
•    Kun ostat tai myyt tuotteen tai palvelun, voimme kerätä kauppaan liittyviä henkilötietoja kaupan toteuttamiseksi ja liikesuhteen hallinnoimiseksi. Pyynnöstäsi tai voidaksemme toteuttaa oikeutettuja etujamme segmentoinnin tai toimittajasuhteiden hallinnan yhteydessä voimme tuoda tietoja myös jälleenmyyjiltämme, toimittajiltamme, liikekumppaneiltamme ja muilta kolmansilta osapuolilta.

4. Laitteistostasi: 
•    Jos olet rekisteröitynyt käyttämään palveluja, joiden avulla voit ladata tietoja laitteestasi johonkin portaaliimme tai sovellukseemme, keräämme laitteistotietoa laitteistostasi tai laitteistasi.   Joissakin tapauksissa voidaan soveltaa Yara Digital Farming -tietosuojakäytäntöä. Voimme myös saada paikkatietoja älypuhelimestasi tai muusta paikkatietoisesta laitteesta, jos laite on liitetty lataamaasi mobiilisovellukseen tai rekisteröimääsi käyttäjäprofiiliin.

5. Muista lähteistä:
•    Esimerkiksi liiketoimintakumppaniemme ja jakelijoidemme kautta, jotka myyvät Yaran tuotteita tai käyttävät Yaran sovelluksia, kun he jakavat henkilötietoja kanssamme voidaksemme vastata pyyntöösi tai täyttää kanssasi tai meidän ja tällaisten kumppaneiden välillä solmitun sopimuksen, esimerkiksi toimittaaksemme jakelijoidemme kautta myytyjä tuotteita. 

2. Keräämämme tietojen ja datan tyypit

Kun käytät verkkosivustoa, keräämme henkilötietoja ja laitetietoja lain sallimissa puitteissa. Henkilötiedot ovat tietoja tai tietojen yhdistelmiä, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa yksilöllisesti. Saatamme kerätä seuraaviin kategorioihin kuuluvia tietoja sen mukaan, mitä palveluja käytät ja miten käytät verkkosivustoa: 
•    Yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, jotka annat luodessasi käyttäjätilin tai täyttäessäsi jonkin sähköisen tai fyysisen lomakkeemme. Näiden tietojen avulla voimme tunnistaa sinut ja viestiä kanssasi.

•    Liiketoimintatiedot, joiden avulla voimme auttaa sinua optimoimaan liiketoimintaasi, jos sinulla on rekisteröity käyttäjätili.  Näihin tietoihin sisältyvät muun muassa yrityksesi nimeä, sijaintia ja kokoa koskevat tiedot sekä muut liiketoimintaan liittyvät tiedot, jotka voidaan yhdistää sinuun suoraan vain, jos sinulla on rekisteröity käyttäjätili.

•    Liiketoimintasuhteisiin liittyvät tiedot, jotka auttavat meitä ymmärtämään, kuka olet ja mitä haluat, jotta voimme tarjota sinulle sinua mahdollisesti kiinnostavia tuotteita, teknologioita ja palveluja; tällaisia tietoja voivat olla maatilaa, liiketoimintaa tai sijaintiasi koskevat tiedot sekä muut lain sallimat demografiset tiedot. Keräämme näitä tietoja, kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme tai kun sinulla on rekisteröity käyttäjätili.

•    Rekrytoinnin yhteydessä keräämämme tiedot auttavat meitä arvioimaan sopivuuttasi hakemaasi työtehtävään. Tällaisia tietoja ovat yleiset yhteystiedot, ansioluettelo (CV), tiedot koulutuksestasi, osaamisesta ja taidoistasi, urastasi ja työkokemuksestasi sekä muut tiedot, kuten valokuva, henkilötunnus, työtodistukset, työhistoria, suositukset ja muut asiaankuuluvat taustatiedot.

•    Käyttö- ja tuotetiedot siitä, miten olet vuorovaikutuksessa meidän, jakelijoidemme ja liiketoimintakumppaniemme kanssa, mukaan lukien ostot, kyselyt, asiakastilit, ostohistoria, tuotteet ja niiden määrät, viljelykasvit ja mieltymyksesi.

•    Henkilötietosi, kuten syntymäaikasi ja henkilöllisyystodistuksesi, vain silloin, kun se on tarpeen henkilöllisyytesi todentamiseksi.

•    Pankkitilitiedot vain, jos ne ovat tarpeen ostostesi tekemiseen.

•    Laitetiedot ja analyysit, kuten tiedot tietokoneista, puhelimista tai muista laitteista, joita käytät verkkosivustolla käymiseen hyväksymiesi asetusten mukaan. Voimme yhdistää eri laitteistasi keräämämme tiedot, mikä auttaa meitä tarjoamaan yhdenmukaisia palveluja kaikille laitteillesi. Tällaisia tietoja voivat olla esim. IP-osoite, käyttöjärjestelmä, laitteistoversio, laiteasetukset ja -tyypit sekä laitteiden tunnistetiedot. Voimme myös kerätä yhteyttä koskevia tietoja, kuten mobiilioperaattorisi tai Internet-palveluntarjoajasi nimen, mobiilimainonnan ja -sovelluksen tunnuksen, selaimen tyypin, kielen, sijaintitiedon, yhteyden aikavyöhykkeen, verkkosivustolla käynnin päivämäärän ja kellonajan sekä käyttötrendit. Voimme myös kerätä verkkosivuston käyttöäsi koskevia tietoja, kuten tietoja vierailusi kestosta sekä selaus- ja jakamiskäyttäytymisestäsi.

•    Laitetiedot, joita laitteesi (ohjelmisto tai laitteisto) tai laitteeseen liitetty laite tuottaa, kerää tai tallentaa, mukaan lukien mutta näihin rajoittumatta laitteesi sijaintitiedot.

3. Miten Yara käyttää henkilötietoja

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

1.    Tuotteiden ja palvelujen toiminnallisuuden ja asiakaspalvelun tarjoaminen: 
•    Valitsemiesi tuotteiden, teknologioiden ja palvelujen toiminnallisuuden tarjoaminen sekä muiden tilaukseesi liittyvien palvelujen, kuten tuotetoimitusten, suositusten ja kunnossapidon tarjoaminen. 
•    Käyttäjätilin luominen, hallinnointi ja käyttöoikeuden myöntäminen palveluihin/tuotteisiin, joille rekisteröit käyttäjätilin.
•    Maksutapahtumiesi suorittaminen ja tallentaminen.
•    Tilaamiesi tuotteiden ja laitteiden toimittaminen (mukaan lukien tuotteet ja laitteet, jotka tilaat jakelijoidemme kautta).
•    Yaralle antamiesi tietojen perusteella laadittavien sellaisten yksilöllisten raporttien ja/tai suositusten/agronomisten vinkkien aktiivinen tarjoaminen, jotka ovat merkityksellisiä juuri sinulle liiketoimintasi tuottavuuden, laadun ja kannattavuuden parantamiseksi.
•    Hallinnollisten tietojen, kuten ehtojemme muutoksiin liittyvien tietojen, lähettäminen sinulle.
Vastaaminen tiedusteluihisi tai pyyntöihisi, jos esimerkiksi lähetät meille kysymyksiä tai ehdotuksia.

2.    Tuotetuki ja asiakastuki: 
•    Tuen tarjoaminen sinulle, mukaan lukien päivitysten tarjoaminen ja tuoteparannusviestien toimittaminen, diagnostiikka ja korjaukset, tuoteturvallisuus ja takaisinvedot.
•    Muun teknisen avun antaminen sinulle, kuten asennus-, kunnossapito- ja huoltotuki. 

3.    Toimittajasuhteiden hallinta: 
•    Sopimusten hallinta, kuten vuorovaikutuksen ja liiketoimien hallinta sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka toimittavat meille tavaroita ja/tai palveluja, jotta voimme maksimoida tällaisen vuorovaikutuksen ja liiketoimien arvon. 
•    Suorituskyvyn hallinta, kuten suorituksen arvioinnin järjestäminen.
•    Riskienhallinta, kuten strategiat toimitusketjun häiriöihin reagoimiseksi.
•    Datan hallinta, kuten toimittajien esittämien pyyntöjen validointi. 
•    Parempien suhteiden luominen ja parempi viestintä toimittajien ja ulkopuolisten organisaatioiden kanssa, jotta liiketoiminta toimii sujuvasti ja kustannustehokkaasti.

4.    Markkinointi ja viestintä sekä räätälöityjen palvelujen tarjoaminen: 
•    Yaran tuotteita, teknologioita ja palveluita koskevan viestinnän, tiedon ja suoramarkkinoinnin tarjoaminen sinulle, mukaan lukien profiilin luominen, jota käytämme tarjotaksemme sinulle kohdennettuja markkinointitarjouksia, yksilöllisiä tarjouksia, uutiskirjeitä, tuotetietoja, yrityslehtiä, katalogeja, ilmoituksia tai tapahtumakutsuja, joiden arvelemme kiinnostavan sinua. 
•    Räätälöityjen neuvojen ja agronomisten vinkkien tarjoaminen sinulle.
•    Valinnoistasi riippuen lähetämme tällaisia markkinointiviestejä sosiaalisen median kanavien kautta, sähköpostitse ja/tai tekstiviestinä. Markkinointi voi koostua esimerkiksi agronomisista tai kaupallisista neuvoista, uutiskirjeistä, kyselyistä, kampanjoista, kutsuista ja tiedottamisesta erilaisista järjestelyistä, messutapahtumista, tapaamisista, koulutuksista tai webinaareista. 
•    Joskus käytämme henkilötietojasi myös kyselyiden, mielipidekyselyiden, asiakasetujen ja muiden myynninedistämistapahtumien hallinnointiin sekä antaaksemme asiakkaillemme mahdollisuuden osallistua tutkimuksiin ja kyselyihin, jotta voimme parantaa palveluntarjontaamme.
•    Käsittelemme henkilötietoja myös oikeutetun etumme toteuttamiseksi, jotta voimme tarjota asiakkaillemme räätälöityä markkinointia hyödyntämällä asiakkaan ostohistoriaan, mieltymyksiin ja käyttäytymiseen liittyviä tietoja voidaksemme ymmärtää paremmin asiakkaiden haasteita ja tarpeita. 
•    Lisäksi teemme segmentointia ja käytämme henkilötietoja analytiikkaan parantaaksemme ja tarjotaksemme asianmukaisia tuotteita, viestintää ja palveluja sekä parantaaksemme agronomista osaamistamme. Käytämme segmentointia ja profilointia myös määrittääksemme, ovatko potentiaaliset asiakkaat kiinnostuneet tietyistä tuotteistamme tai viestinnästämme.
•    Tietojen jakaminen muiden markkinoijien kanssa, jos haluat heidän lähettävän sinulle markkinointia valintojesi mukaan. 
•    Sen mahdollistaminen, että kommenttejasi ja käyttäjäkokemuksiasi voidaan lisätä verkkosivustollemme, sosiaalisen median kanaviin ja mobiilisovelluksiimme.
•    Kun sovellettava laki sitä edellyttää, pyydämme suostumuksesi tällaiseen markkinointiin ja kyselyihin, joiden tarkoituksena on markkinointi. Voit koska tahansa kieltäytyä sähköisestä markkinoinnista noudattamalla kyseisissä viesteissä olevia ohjeita tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen tietosuoja@yara.com.

5. Markkinointikampanjoihin osallistuminen ja sosiaalisessa mediassa jakamisen mahdollistaminen: 
•    Sen mahdollistaminen, että voit osallistua kampanjoihin, arvontoihin ja asiakastapahtumiin.
•    Sosiaalisessa mediassa jakamisen helpottaminen, jos haluat jakaa sisältöä siellä. Tällaisiin kampanjoihin ja sosiaalisessa mediassa jakamiseen saatetaan soveltaa myös lisäehtoja. Muistathan tutustua kyseisiin ehtoihin. 

6. Rekrytointi: 
•    Uusien Yaran työntekijöiden rekrytointia varten, jos olet jättänyt työhakemuksen yara.com-sivustolla olevan työnhakuportaalimme tai muiden kanavien kautta.
•    Käytämme työhakemuksessa mainittuja tietoja arvioidessamme sopivuuttasi hakemaasi työtehtävään.

7. Päivittäisten liiketoimintatarpeidemme hallinnointi ja liiketoiminnan raportointi: 
•    Analysoimme, miten asiakkaamme käyttävät tuotteitamme ja palvelujamme voidaksemme laatia koostettuja trendiraportteja.
•    Hallinnoimme verkkosivustojamme ja palveluitamme, teemme sopimushallintaa, analysointia sekä petosten torjuntaa.
•    Liiketoimintatiedon hyödyntäminen, kuten yleisten markkinatietojen koostaminen. 
•    Tuotekehitys, uusien tuotteiden kehittäminen tai nykyisten tuotteiden parantaminen.
•    Hallinnointi ja auditointi, esimerkiksi tekemällä sisäisiä tarkastuksia, liiketoiminnan analysointia, valvontaa ja raportointia (esimerkiksi ilmiantomenettelyt)
•    Liiketoimet, mukaan lukien uudelleenjärjestely, fuusio, myynti, yhteisyritys, siirto tai muu luovutus. Esimerkiksi fuusion tai yrityskaupan yhteydessä meidän voi olla tarpeen luovuttaa henkilötietoja vastapuolelle. 
•    Yaran omaisuuden suojaaminen esimerkiksi terveys- tai turvallisuussyistä, tai käyttöoikeuksien ja turvallisuuden hallinnointi (petosten, verkkohyökkäysten ja identiteettivarkauksien ehkäisemiseksi). 
•    Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen, esimerkiksi laskujen säilyttäminen kirjanpitoa varten tai joidenkin tietojen luovuttaminen viranomaisten pyyntöjen nojalla. 

4. Mikä on Yaran henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste

1. Sopimus
•    Kun solmimme kanssasi sopimuksen tuotteiden tai palvelujen myynnistä, ostamisesta tai toimittamisesta, käsittelyn oikeusperusteena on, että se on tarpeen kanssasi solmitun sopimuksen toimeenpanemiseksi tai toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi ennen sopimuksen tekemistä. 
•    Tämä käsittelyn oikeusperuste koskee kaikkea käsittelyä, joka on tarpeen sopimuksen hallinnoimiseksi ja toteuttamiseksi, sekä kaikkea käsittelyä, joka on tarpeen tällaisen sopimuksen solmimiseksi. Tähän voi sisältyä esimerkiksi asiakaspalvelua (esimerkiksi kanta-asiakasohjelman muodossa), asiakassuhteiden hallintaa, laskutusta sekä muuta käsittelyä, joka on tarpeen tilattujen toiminnallisuuksien, tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseksi. 
•    Jos tarvitsemme henkilötietoja täyttääksemme lakiin tai sopimukseen perustuvat velvoitteemme, kyseisten tietojen antaminen on pakollista: jos kyseisiä tietoja ei toimiteta, emme voi hallita sopimussuhdettamme tai täyttää meille asetettuja velvoitteita. Kaikissa muissa tapauksissa pyydettyjen henkilötietojen toimittaminen on vapaaehtoista.

2. Lakiin perustuva velvoite
•    Joissakin tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi, koska laki edellyttää sitä (esimerkiksi kirjanpitovelvoitteiden täyttämiseksi).

3. Oikeutettu etu 
•    Käsittelemme tietojasi myös silloin, kun se on oikeutettujen etujemme mukaista ja kun tietosuojaa koskevat oikeutesi eivät syrjäytä näitä etuja. Tällaisia tarkoituksia ovat tyypillisesti tuotteidemme, teknologioidemme ja palvelujemme parantaminen, jotta voimme parantaa asiakastyytyväisyyttä ja räätälöidä palvelujamme vastaamaan erityisiä mieltymyksiäsi ja tarpeitasi. 
•    Käsittelemme tietojasi myös oikeutettujen etujemme nojalla käsitellessämme pyyntöäsi, kun täytät jonkin sähköisen tai fyysisen lomakkeemme ja jotta asiakkaamme voivat noudattaa sovellettavia lakisääteisiä velvoitteita. Käsittelemme asiakkaitamme koskevia henkilötietoja myös silloin, kun se on tarpeen oikeutetun etumme mukaisesti, jotta voimme täyttää jakelijoiden kanssa tekemämme sopimuksen toimittamalla asiakkaan tilaamat tuotteet ja palvelut.  
•    Joskus (esimerkiksi profiloinnin yhteydessä) oikeusperusteena on se, että se on tarpeen markkinointiin ja profiilin luomiseen liittyvien oikeutettujen etujemme vuoksi, jotta voimme räätälöidä tarjouksiamme ja palvelujamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan, edellyttäen että asiakkaan henkilötietojen suojaa koskevat oikeudet eivät syrjäytä tätä etua. 
•    Kun meillä on olemassa oleva asiakassuhde, lähetämme joskus digitaalista markkinointia tuotteista ja/tai palveluista, jotka vastaavat niitä, joihin olemassa oleva asiakassuhde perustuu, ja tämän perusteena on oikeutettu etumme. Ennen kuin teemme niin, annamme sinulle mahdollisuuden kieltäytyä digitaalisesta markkinoinnista.
•    Segmentointia ja analytiikkaa varten käytämme oikeusperustana oikeutettua etuamme, joka liittyy tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseen ja asianmukaisten tuotteiden, viestinnän ja palvelujen tarjoamiseen asiakkaillemme / mahdollisille asiakkaillemme sekä agronomisen osaamisemme parantamiseen.
•    Kun saamme henkilötietoja kaupallisilta yhteistyökumppaneiltamme tai jakelijoiltamme, oikeusperusteemme kyseisten tietojen käsittelyyn on, että käsittely on tarpeen oikeutetun etumme toteuttamiseksi, jotta voimme vastata pyyntöösi tai panna täytäntöön sinun tai kyseisten kumppanien kanssa tehdyn sopimuksen. 
•    Käytämme oikeutettuja etujamme oikeusperusteena myös toteuttaessamme liiketoimintaamme liittyviä osa-alueita, kuten liiketoimintatiedon hyödyntämistä, tuotekehitystä, hallinnointia ja auditointia, liiketoimia sekä Yaran omaisuuden suojaamista.
•    Huomaa, että sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä, jonka oikeusperusteena ovat oikeutetut edut, sekä käsittelyä, jonka tarkoituksena on suoramarkkinointi, kuten jäljempänä kohdassa 8 kerrotaan.

4. Suostumus
•    Jossain tilanteissa käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella (esimerkiksi kun haluat saada meiltä uutiskirjeitä tai muuta markkinointimateriaalia). Tällaisissa tapauksissa voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa noudattamalla saamassasi markkinointiviestissä annettuja peruutusohjeita. 
•    Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista annetun suostumuksen perusteella tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

5. Miksi Yara luovuttaa henkilötietoja

Emme myy henkilötietojasi Yaran ulkopuolisille markkinointiyhtiöille. Voimme luovuttaa henkilötietojasi ainoastaan seuraavasti:

1.    Yara International ASA -konsernin konserniyhtiöille tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin 
•    Yhteisten prosessiemme optimointiin. Konsernissa on toisinaan tarpeen käyttää ja hyödyntää resursseja tehokkaasti. Tässä yhteydessä tuemme konsernissamme toisiamme yhteisten prosessiemme optimoinnissa. 
•    Yhteiset prosessimme, kuten tutkimus- ja kehitystyö, järjestelmähallinta, tilastointi, analysointi, markkinointi ja uusien mahdollisuuksien löytäminen, sekä muut tarkoitukset, jotka on määritetty asiakkaiden, toimittajien ja liikekumppaneiden tietoja koskevassa tietosuojakäytännössä.
•    Tämä voi olla esimerkiksi jakamista, joka on tarpeen pyyntösi toteuttamiseksi, työhakemuksesi arvioimiseksi rekrytointitarkoituksissa tai työsopimuksen tekemiseksi kanssasi tai muissa olosuhteissa, joissa jakaminen on tarpeen voidaksemme täyttää pyyntösi, tai analyysejä tai tutkimusta varten siinä määrin kuin kyseinen tietojen luovuttaminen on tarpeen oikeutetun etumme toteuttamiseksi tuotteidemme, teknologioidemme ja palvelujemme parantamiseksi.  

2.    Palveluntarjoajille meille tarjottavia palveluja varten 
•    Tässä tietosuojaselosteessa ja asiaankuuluvassa henkilötietojen käsittelyä koskevassa sopimuksessa kuvattuihin tarkoituksiin. 
•    Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi hosting-palvelut, maksujen käsittely, lähetysten toimittaminen, sähköpostien lähettäminen, jakelu, asiakastuki ja tekninen tuki, verkkoanalytiikka, IT suoritustason seuranta, asiakassuhteiden hallinta, arviointi, käyttäjäkokemuksen tai kasvuohjelmien optimointi, mielipidekyselyt ja tutkimukset, lakisääteisten vaatimusten noudattaminen sekä liiketoimintamme turvaaminen, kuten toimintahäiriöiden tunnistaminen ja korjaaminen.

3. Viranomaisille, kun tietojen luovuttaminen on tarpeen
•    Kolmannen osapuolen kanssa ilmenneen riidan selvittämiseksi.
•    Vastatessamme viranomaisten tietopyyntöihin ja määräyksiin.
•    Kun laki, asetus tai oikeudellinen menettely sitä edellyttää. 
•    Antaaksemme mielestämme tärkeää tietoa. 

4. Kaupallisille yhteistyökumppaneillemme harjoittaaksemme liiketoimintaa heidän kanssaan
•    Kaupallisten yhteistyökumppanien yhteistyöhankkeiden ja sopimusten yhteydessä esimerkiksi osana myynti- ja jakeluprosessia.
•    Myynnin tai liiketoimen yhteydessä mahdollisille ostajille tai myyjille. Meillä on oikeutettu etu luovuttaa tai siirtää henkilötietoja kolmannelle osapuolelle liiketoimen yhteydessä. 
•    Antaaksemme heille luvan lähettää sinulle valintojesi mukaisesti markkinointiviestejä, jos haluat vastaanottaa niitä.

5. Kolmansille osapuolille, joille jaat henkilötietoja verkkosivustomme tai mobiilisovellustemme kautta 
•    Joillakin verkkosivustoillamme tai mobiilisovelluksissamme voit antaa pääsyn henkilötietoihisi tai jakaa niitä muiden henkilöiden tai organisaatioiden kanssa verkkosivustoihin tai mobiilisovelluksiin liittyen, esimerkiksi neuvonantajille, jotta he voivat auttaa sinua päätöksenteossa, konsulteille, jakelijoille, ohjelmistojen valmistajille ja sosiaaliseen mediaan. 
•    Jos yhdistät mobiilisovelluksesi sosiaalisen median tiliisi tai jaat sisältöä joltain verkkosivustoltamme sosiaalisen median tilillesi, jaat tietoa sosiaalisen median tiliisi liitetyille ystävillesi, muille käyttäjille ja sosiaalisen median tilisi tarjoajalle. Tekemällä niin valtuutat meidät helpottamaan tätä tietojen jakamista ja ymmärrät, että jaettujen tietojen käyttöön sovelletaan sosiaalisen median tarjoajan tietosuojakäytäntöä. 

Jaamme henkilötietojasi myös noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä ja määräyksiä sekä valvoaksemme meidän ja edustajiemme sekä konsernin oikeuksia ja sopimusehtoja sekä huolehtiaksemme yksityisyydestä, turvallisuudesta ja omaisuudesta. 

6. Evästeet ja vastaavat teknologiat

Käytämme verkkosivustollamme evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi vieraillessasi verkkosivustollamme. Evästeet auttavat meitä tunnistamaan tietokoneesi, jotta voimme räätälöidä käyttäjäkokemuksesi.

Evästeiden avulla voimme myös tarkkailla, miten kävijät käyttävät verkkosivujamme, ja niiden avulla voimme suunnitella helppokäyttöisempiä sivuja ja hyödyllisempää sisältöä.

Käytämme ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeitä sekä kolmannen osapuolen pyyntöjä. Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat meidän asettamiamme evästeitä, joiden tietoja ainoastaan meidän verkkosivustomme voi käyttää. Oletusarvona ensimmäisen osapuolen evästeet ovat sallittuja kaikissa verkkoselaimissa. Jos estät ensimmäisen osapuolen evästeet, verkkosivusto ei pysty seuraamaan toimintaasi siirtyessäsi sivulta toiselle. Käytämme seuraavanlaisia ensimmäisen osapuolen evästeitä: istunto, vain http, turvallinen ja pysyvä.

Kolmannen osapuolen evästeet ovat kolmansien osapuolten, pääasiassa markkinointikanavien, asettamia evästeitä. Näiden evästeiden tietoja voivat käyttää muutkin sivustot, jos ne ovat liikesuhteessa kyseisten yritysten kanssa. Saatamme esimerkiksi käyttää evästeitä mainostamiseen Facebookissa.

Kolmannen osapuolen pyynnöt tehdään käyttäjältä ulkoiselle palvelulle. Vaikka nämä pyynnöt eivät aseta evästeitä, ne voivat silti välittää tietoa kolmansille osapuolille. Esimerkiksi Google Analytics, joka on yleinen työkalu verkkosivustojen käytön analysointiin, toimii kolmannen osapuolen pyyntöjen perusteella. 

Voit hallita evästeasetuksiasi asetuksissa vahvistamalla valinnan evästepalkissa tai myöhemmin verkkosivuston evästekuvakkeesta tai tekemällä muutoksia verkkoselaimeesi. Huomaa, että evästeiden estäminen saattaa estää verkkosivustoamme toimimasta oikein. 

Sivustojemme evästeet on lueteltu täällä ja niihin voi tutustua myös sivustojemme evästekuvakkeen kautta.

7. Omat valintasi

Voit itse valita, miten viestimme kanssasi.

•    Sähköpostiviestintä: Voit lopettaa Yaran markkinointisähköpostiviestien vastaanottamisen noudattamalla kyseisissä viesteissä annettuja ohjeita. 
•    Huomaa, että kunnioitamme pyyntöäsi lopettaa sähköisten markkinointiviestien vastaanottaminen Yaralta. Saatamme kuitenkin edelleen lähettää sinulle palveluun liittyviä viestejä, kuten sähköpostiviestejä, joissa vahvistetaan verkkosivustomme kautta tekemäsi ostokset. Saatamme myös säilyttää tietoja tietojenhallinnan tarkoitukseen, kuten varmistaaksemme, että voimme täyttää kuluttajien vaatimukset ja lähettää tietyntyyppisiä viestejä.
•    Huomaa, että voit hallita sitä, miten mobiililaitteesi jakaa sijaintitietoa Yaralle, sekä sitä, miten mobiililaitteesi käsittelee evästeitä ja vastaavia teknologioita, muuttamalla mobiililaitteesi yksityisyys- ja turvallisuusasetuksia. Lisätietoa asetustesi muuttamisesta on mobiilipalvelujen tarjoajan tai mobiililaitteen valmistajan antamissa ohjeissa.

8. Oikeutesi

Sovellettavan lainsäädännön sallimissa rajoissa sinulla voi olla oikeus pyytää seuraavaa:
(a) Oikeus päästä tietoihin
•    Oikeus saada meiltä vahvistus siitä, onko meillä sinua koskevia henkilötietoja, sekä saada pääsy näihin ja muihin tietoihin, jotka koskevat kyseisiä henkilötietoja.
•    Oikeus saada kopio henkilötiedoistasi.
(b) Oikeus oikaista tietoja
•    Oikeus korjata henkilötietoja, mikäli ne ovat virheellisiä tai puutteellisia.
(c) Oikeus poistaa tiedot
•    Oikeus henkilötietojen poistamiseen tietyissä tilanteissa, esimerkiksi jos olet antanut suostumuksen niiden käyttöön ja olet myöhemmin peruuttanut suostumuksen, tai mikäli tietoja on käytetty lain vastaisesti.
(d) Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä
•    Oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen tietyissä tilanteissa.
(e) Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
•    Oikeus saada Yaralle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
•    Oikeus tietyissä tilanteissa siirtää henkilötiedot, tai siirrättää ne, jos se on teknisesti mahdollista, toiselle yhtiölle, joka on vastuussa niiden käyttämisestä.
(f) Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä
•    Oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä tietyissä tilanteissa, mukaan lukien suoramarkkinoinnissa ja jos henkilötietojasi käytetään Yaran oikeutetun edun perusteella. 
•    Sinulla on myös oikeus kieltäytyä kaikesta suoramarkkinoinnista, ja voit tehdä sen napsauttamalla vastaanottamissasi viesteissä olevaa ”lopeta tilaus”-painiketta. 
(g) Oikeus peruuttaa suostumus
•    Oikeus peruuttaa suostumuksesi koska tahansa, jos henkilötietojesi käyttö perustuu suostumukseen. Huomaa, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suostumuksen perusteella tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, voit olla meihin yhteydessä tietosuoja@yara.com . Huomaa, että sovellettava lainsäädäntö saattaa rajoittaa edellä mainittuja oikeuksia. 

Voit myös tehdä valituksen maasi tietosuojaviranomaiselle, tai sen maan viranomaiselle, jossa sovellettavan tietosuojalainsäädännön väitetty loukkaus tapahtuu. Luettelo tietosuojaviranomaisista on saatavilla Euroopan komission verkkosivustolla. Yara Suomi Oy:tä koskeva tietosuojaviranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto, tietosuoja(at)om.fi.

9. Miten säilytämme tietojasi 

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen tai sallittua ottaen huomioon ne käyttötarkoitukset, joita varten tiedot on saatu, ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Säilytysaikojen määrittämisessä käytetään muun muassa seuraavia kriteerejä:

(a) Sen ajan, jolloin meillä on jatkuva suhde kanssasi ja toimitamme sinulle tilattuja tuotteita/palveluja (esimerkiksi niin kauan kuin sinulla on meillä käyttäjätili tai jatkat palvelujen tai mobiilisovellusten käyttämistä), tai jotta voit suorittaa toimintojasi ja täyttää säilyttämisvaatimuksesi. Nyrkkisääntönä esimerkiksi asiakkaiden henkilötietojen osalta on, että pyrimme arvioimaan uudelleen, onko tietojesi säilyttäminen tarpeen pari vuotta sen jälkeen, kun olet lakannut olemasta rekisteröity asiakas (esimerkiksi jotta voimme vastata valituksiin tai tiedusteluihin, joita saattaa vielä ilmetä). On kuitenkin myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa säilytysaikaan, kuten alla on kuvattu.

(b) Onko olemassa meitä koskeva lakiin perustuva velvoite (esimerkiksi tietyt lait edellyttävät, että meidän on säilytettävä tietojasi tietyn ajan ennen kuin voimme poistaa ne).

(c) Onko tietojen säilyttäminen suositeltavaa juridisen asemamme perusteella (esimerkiksi sovellettavien vanhentumisaikojen, oikeudenkäyntien tai viranomaistutkimusten osalta).

10. Tietoturva

Yara ottaa yksityisyytesi vakavasti ja on sitoutunut pitämään henkilötietosi turvassa. Olemme ryhtyneet asianmukaisiin teknisiin, fyysisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin suojataksemme henkilötietojasi katoamiselta, väärinkäytöltä ja muuttamiselta. Rajoitamme pääsyn henkilötietoihin niille, jotka tarvitsevat tietoja liiketoimintatarkoituksiin.

11. Henkilötietojen siirto muihin maihin

Henkilötietoja voidaan siirtää ETA:n ulkopuolisiin maihin, jotka eivät tarjoa riittävää suojaa, vain jos asianmukaiset suojatoimet on toteutettu, esimerkiksi Yaraa koskevilla sitovilla säännöillä, EU:n mallisopimuslausekkeilla tai mikäli vastaanottava osapuoli on sertifioitu kansainvälisen siirtomekanismin mukaisesti.

Kun tietoja luovutetaan muille osapuolille kohdassa 5 kuvatun mukaisesti, meidän täytyy joskus siirtää henkilötietoja ETA:n ulkopuolelle, jotta voimme täyttää jonkin kohdassa 5 kuvatuista tarkoituksista. Saatamme esimerkiksi käyttää Yhdysvalloissa sijaitsevaa alikäsittelijää, kun täytät verkkolomakkeen, jotta voimme täyttää pyyntösi. Tällainen siirto tapahtuu vain, jos edellä kuvatut asianmukaiset suojatoimet on toteutettu. 

Mikäli sinulla on kysyttävää tähän liittyen tai mikäli haluat saada kopion suojatoimista, joita käytämme siirtotapauksissa, ota yhteyttä alla mainittuun yhteyshenkilöön.
Yara voi siirtää koottua tietoa kolmansille osapuolille (kotimaisille ja/tai ulkomaisille) seuraaviin tarkoituksiin i) parantaakseen tai kehittääkseen verkkosivustoa tai tiettyihin palveluihin liittyviä laitteita ja ii) varmistaakseen verkkosivuston ja laitteiden moitteettoman toiminnan.

12. Kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöt

Tämä tietosuojaseloste koskee vain Yaran toimesta tapahtuvaa henkilötietojen keräämistä, käyttöä ja luovuttamista. Muilla verkkosivustoilla, joille voi olla pääsy tämän verkkosivuston kautta, on omat tietosuojakäytäntönsä. Itsenäisillä jälleenmyyjillämme, toimittajillamme ja liiketoimintakumppaneillamme on myös omat tietosuojakäytäntönsä. Kehotamme sinua tutustumaan kaikkien kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin, ennen kuin annat niille tietoja tai hyödynnät tarjouksia tai kampanjoita. Vaikka pyrimmekin linkittämään ainoastaan sivustoille, joilla on yhtä korkeat vaatimukset yksityisyyden kunnioittamisen osalta, emme ole millään tavalla vastuussa muiden sivustojen sisällöstä tai tietosuojakäytännöistä.

13. Tietosuojaselosteen päivitykset ja muutokset

Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai muulla selkeällä tavalla, jos teemme tähän tietosuojaselosteeseen olennaisia muutoksia tai sellaisia muutoksia, jotka voivat olla merkityksellisiä ja vaikuttaa oikeuksiisi, ennen kyseisten muutosten tekemistä. Mahdolliset muutokset julkaistaan tässä tietosuojaselosteessa. 
Mikäli et halua jatkaa verkkosivuston käyttöä kyseisten muutosten jälkeen, sinun on lopetettava verkkosivuston käyttö ja pyydettävä Yaraa sulkemaan käyttäjätilisi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen tietosuoja@yara.com  tai tarvittaessa asiaankuuluvan portaalin kautta.

14. Oikeuspaikka ja sovellettava laki

Tähän tietosuojaselosteeseen sovelletaan pakollista paikallista lainsäädäntöä lukuun ottamatta Norjan lainsäädäntöä, ja selosteeseen sovelletaan Norjan tuomioistuinten ei-yksinomaista toimivaltaa.

15. Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on tietosuojakäytäntöihimme tai tähän tietosuojaselosteeseen liittyviä kysymyksiä tai kommentteja. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköisesti tietosuoja@yara.com . Voit myös lähettää postia paikalliseen Yaran toimistoon: Yara Suomi Oy/Tietosuoja, Bertel Jungin aukio 9, 02600 Espoo
Jos sinulla on ratkaisemattomia tietosuojaongelmia, sinulla on myös oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojavaltuutetulle sovellettavan lain mukaisesti tai Yaran asiakkaita, toimittajia ja liiketoimintakumppaneita koskevan Yaran tietosuojakäytännön mukaisesti.

Voimassa: 16.2.2024 alkaen / Viimeksi päivitetty: 16.2.2024  

 Tutustu Käyttöehtoihin