Kloorivapaat lannoitteet

Kloorivapaat lannoitteet

Kloorivapaat kotimaassa valmistetut Hevi-lannoitteet ovat oikea valinta suomalaiseen perunan, vihannesten, hedelmien ja marjakasvien viljelyyn. Lannoitteissa on pääravinteiden lisäksi sivu- ja hivenravinteet häiriöttömän kasvun turvaamiseksi. 

Valmistettu Suomessa
Yaran kloorivapaat YaraMila HeVi ja Yara Hevi -lannoitteet valmistetaan Uudenkaupungin ja Siilinjärven lannoitetehtailla ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus. 

Puhtaustakuu
Yaran Suomessa valmistetuilla lannoitteilla on Puhtaustakuu. Se tarkoittaa, että Yara on asettanut lainsäädäntöä tiukemmat raja-arvot kadmiumin ja muiden raskasmetallien pitoisuuksille avainlipputuotteissa.

Matala hiilijalanjälki
Yaran kehittämän katalyyttiteknologian ansiosta lannoitteiden valmistuksen hiilijalanjälkeä on vähennetty merkittävästi.

 

Yara Megalab™ -kasvianalyysi ravinnepuutosten ennakoimiseksi!

Yara Megalab™ -kasvianalyysi ravinnepuutosten ennakoimiseksi!

Teettämällä kasvustosta Yara Megalab™ -ravinneanalyysin kasvukaudella voit tehdä viime hetken viilauksia lannoitusohjelmaan. Kaikkiin ravinnepuutoksiin löytyy YaraVita-valikoimasta sopiva lehtilannoite ravinnepuutteen korjaamiseksi. Yara Megalab™ -palveluun sisältyy tuloksen tulkinta ja suositus korjaavista toimenpiteistä.

Viereisessä kuvassa on perunan kasvustoanalyysin tuloksia eri puolista Suomea vuosilta 2018-2020. Tuloksia on yhteensä 1045 kpl. Kuva 1. Yara Megalab™ -analyysituloksia perunalla 2018-2020, (n=1045).

Lue lisää

Lannoitevalikoima

Yaralla on kattava lannoitevalikoima maatalouteen, metsätalouteen ja kasvihuoneviljelyyn

Yaran monipuolinen lannoitevalikoima sopii niin peltoon, metsään kuin kasvihuoneviljelyynkin. 

 

Katso tästä kaikkien lannoitteiden ravinnesisällöt (pdf)

Työkalut

N-Sensor

Yaran lannoiteratkaisuilla saavutetaan korkea ja laadukas sato ympäristöystävällisellä tavalla, sillä ravinteet käytetään tehokkaasti, eikä ravinteita kerry maahan tai huuhtoudu vesistöön.  Yara N-Sensor ja N-Tester tarkentavat typpilannoituksen kasvukaudella. Yara Megalab-kasvianalyysillä selvitetään piilevät ravinnepuutokset.

Työkalut

Lannoiteturvallisuus

Lannoiteturvallisuus

Yaran lannoitteita on turvallista kuljettaa, varastoida ja käyttää. Puhtaustakuu takaa, että Yara Suomessa valmistetuilla lannoitteilla on lainsäädännön raja-arvoja tiukemmat raskasmetallivaatimukset.

Lannoiteturvallisuus