Tutustu nurmen koetuloksiin

Tutustu nurmen koetuloksiin

Tutustu tästä nurmen lannoituskokeisiin. Koetuloksia on esimerkiksi nurmen YaraVita-lehtilannoituksesta ja tasapainoisesta lannoituksesta.

Tutustu tutkimuksiin

 

Atfarmin käyttö nurmilla

Atfarmin käyttö nurmilla

Ota Yaran asiakkaille maksuton Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla
Järkevä ravinteiden käyttö on  yksi tärkeimmistä päätöksistä nurmirehun tuotannossa. Mille peltolohkoille ravinteita kannattaa satsata? Mikä on satotaso- tai raakavalkuaistavoite? Miten parantaa ravinteiden käytön tehokkuutta?

Atfarm nurmille

Kuivuudella alkanut kasvukausi päättyy runsaisiin vesisateisiin – voiko nurmien talvehtiminen vaarantua?

Kuivuudella alkanut kasvukausi päättyy runsaisiin vesisateisiin – voiko nurmien talvehtiminen vaarantua?

Jälleen kerran on monilla paikkakunnilla takana erikoinen kasvukausi. Kasvukausi alkoi kuivuusjaksolla, joka pysähdytti nurmien kasvun ja mutta loppukesää kohden mentäessä runsaat sateet viivästyttivät nurmisatojen korjuuta. Talven tullessa monet nurmilohkot ovat läpimärkiä, mikä voi heikentää erityisesti apiloiden ja nadan talvehtimista. 

Lue lisää

 

Ajoita nurmien täsmälannoitus kevätsadolle

Ajoita nurmien täsmälannoitus kevätsadolle
Yaran asiakkaana sinulla on mahdollisuus hyödyntää Atfarm-satelliittipalvelua ilmaiseksi. Atfarm tarjoaa myös nurmiviljelijälle rahanarvoisia mahdollisuuksia tarkentaa typenkäyttöä nurmilohkoilla tai esimerkiksi tarkistaa tulevien vuorokausien ennuste ruiskutussäästä.

Laadukkaalla rakeella tarkkaa typenkäyttöä

Laadukkaalla rakeella tarkkaa typenkäyttöä

Tavoiteltaessa tarkkaa typenkäyttöä, on lannoiterakeen laadulla ja lannoitteen ravinnemäärillä kuin myös kemiallisella muodolla merkitystä. Laadukas rae on edellytys myös sille, että täsmälannoitustyökalujen tuomat edut voidaan hyödyntää.

Lue lisää

Tulossa hyvä nurmivuosi?

Tulossa hyvä nurmivuosi?

Tulevan kasvukauden säätä on mahdotonta ennustaa, mutta sään vaikutuksia nurmirehun määrään ja laatuun voidaan vähentää tukeutumalla kasviravitsemuksen osalta tutkittuun tietoon. Hyvä nurmivuosi tarkoittaa myös varmuutta sille, että seuraavalle ruokintakaudelle on märehtijöille tarjolla riittävästi hyvälaatuista nurmirehua.

Lue lisää

Ota ilmainen Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla

Ota ilmainen Atfarm käyttöösi ja tarkenna typenkäyttöä nurmilla

Järkevä ravinteiden käyttö on tulevalla kasvukaudella yksi tärkeimmistä päätöksistä nurmirehun tuotannossa. Mille peltolohkoille ravinteita kannattaa satsata? Mikä on satotaso- tai raakavalkuaistavoite? Miten parantaa ravinteiden käytön tehokkuutta?

Kokeile itse

Ensi vuoden maitotili tehdään kohta

Ensi vuoden maitotili tehdään kohta

Ensimmäisen nurmisadon onnistuminen määrittelee tulevan ruokintakauden maitotilin. Myös lihanautojen loppukasvatuksessa parhaan tuloksen saa huippulaatuisella nurmisäilörehulla.

Lue lisää

YaraVita MAGTRAC ja YaraVita THIOTRAC lisäsivät nurmisatoa ja tehostivat typenkäyttöä

YaraVita MAGTRAC ja YaraVita THIOTRAC –lehtilannoitteet lisäsivät nurmisatoa ja tehostivat typenkäyttöä tilakokeessa

Yara on testannut kolmen kasvukauden ajan nurmirehun magnesium-pitoisuuden nostoa peltolohkolla, jonka viljavuuskalium ja -magnesium ovat tyydyttävässä luokassa, viljavuuskalsium hyvä. Koetoimintaan ryhdyttiin tilalla esiintyneiden yllättävien poikimahalvaustapausten vuoksi. Kuivina kasvukausina nurmirehun kivennäistasapaino muuttuu ja nurmet ottavat suuria määriä kaliumia, mikä puolestaan syrjäyttää magnesiumia. Tällöin myös nurmirehun ekvivalenttitasapaino nousee liian korkeaksi.

Lue koko artikkeli

 

Kohti kestävää nurmentuotantoa

Yaran lannoitusohjelmissa tavoitellaan nurmiviljelyn kestävää tehostamista, hyviä satoja ja ravinteiden tarkkaa käyttöä sekä alhaista lopputuotteen hiilijalanjälkeä.

Yaran lannoitusohjelmissa tavoitellaan nurmiviljelyn kestävää tehostamista, hyviä satoja ja ravinteiden tarkkaa käyttöä sekä alhaista lopputuotteen hiilijalanjälkeä. Yara on mukana Valion koordinoimassa Carbo-hankkeessa, jossa 50:llä pilottitilalla mitataan nurmilohkojen ravinnetaloutta. Hanke tarjoaa arvokasta tietoa ravinteiden käytön tehokkuudesta tilatasolla. 

Tutustu Carbo-tiloihin ja kestävään nurmentuotantoon!

Yaran pilottitiloilla tarkkaa ravinteiden käyttöä nurmiviljelyssä

Yaran pilottitiloilla tarkkaa ravinteiden käyttöä nurmiviljelyssä

Yaran ja Valion Carbo-tiloilla toteutettiin nurmiviljelyssä hyviä lannoituskäytänteitä kolmen pilottivuoden ajan. Yhteensä 46 pilottitilaa antoi arvokkaan työpanoksensa projektille ja viljelijät punnitsivat nurmilohkojen sadot ja lähettivät rehunäytteitä analysoitavaksi. Tulosten perusteella laskettiin lohkokohtaiset ravinnetaseet. Tulokset kertovat aukottomasti, kuinka tehokasta ravinteiden käyttö voi olla tavanomaisessa nurmiviljelyssä, kun ravinnehuolto toteutetaan yhdistämällä tilatasolla optimaalisesti Yaran mineraali- ja lehtilannoitteet apilapitoisten nurmien ja karjanlannan ravinteiden kanssa.

Lue lisää

Vinkkejä suureen nurmisatoon