Yaran toimipaikat Suomessa

Yaralla on Suomessa kolme tuotantolaitosta: Uudessakaupungissa, Kokkolassa ja Siilinjärvellä. Yaran toimipisteet toimivat alueidensa merkittävinä työllistäjinä. Tuotantolaitokset, tehtaat ja tutkimuslaitokset ovat tärkeä ja tunnettu osa paikkakuntaansa sekä sen yhteisöä. Yara Suomen Kotkaniemen tutkimusasema sijaitsee Vihdissä ja myyntikonttori Espoon Leppävaarassa.

Toimipaikat Suomessa

Siilinjärven tehtaiden päätuotteita ovat lannoitteet ja fosforihappo. Siilinjärvellä toimii tuotantolaitoksen lisäksi Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos, josta saadaan maailman puhtainta fosforia lannoitteiden ja rehufosfaattien valmistukseen. Siilinjärven avolouhos on Suomen suurin, ja sen apatiittimalmista irrotettava fosfori jatkojalostetaan lannoitteeksi. Siilinjärven apatiitti tunnetaan yhtenä maailman puhtaimpana apatiittina.

Yaran Uudenkaupungin tehtaiden päätuotteita ovat lannoitteet ja typpihappo. Tehtaiden yhteydessä oleva syväsatama ja erinomaiset merikuljetusmahdollisuudet mahdollistavat merkittävän lannoiteviennin Uudestakaupungista niin lähi- kuin kaukomarkkinoille.

Kokkolan toimipaikka sijaitsee Kokkolan Suurteollisuusalueella, Yksipihlajassa. Tehtaiden päätuotteita ovat rehufosfaatit sekä kaliumsulfaatti. Lisäksi tehtailla varastoidaan ja toimitetaan ammoniakkia sekä fosforihappoa. Rehufosfaatteja käytetään eläinrehujen raaka-aineina. Kaliumsulfaattia käytetään lannoitteiden valmistamiseen tai sellaisenaan lannoitteena.

Yara Suomen Kotkaniemen tutkimusasema sijaitsee Vihdissä, ja siellä on tehty tutkimus- ja kehitystyötä vuodesta 1961 lähtien. Kotkaniemessä tutkitaan lannoitteiden tehoa pellolla. Tutkimusaseman tehtävä on kehittää lannoitevalikoimaa ja lannoitusmenetelmiä vastaamaan entistä paremmin nykyisiä ja tulevaisuuden tarpeita.